Contact Us

St Peter's Treehouse

Our product code: P-AP-BT-SPT

St Peter's Treehouse was a castle inspired structure which was uniquely designed for their early years and reception children and was located within their Secret Garden Area. The school wanted to ensure that the Treehouse had plenty of free flow access so that classes could easily swap from natural learning in the garden area to the exciting challenges on the Treehouse.

This particular design included bouncy walkways connected between trees, climbing walls and nets, a huge swirling slide and even spaces for den-making underneath. With so many learning opportunities and challenges for safe risk taking, teachers will be able to observe the development of the early years and reception children.

“We’re really, really happy with the structure. It’s really helping with moving and handling in regards to our curriculum. It also separates areas for children to learn in as we’ve got little caves where children can do weaving and at the top, children can do writing . We find the children are also really responsible with it as well. The thing that’s really nice about it, is the fact it doesn’t overpower our playground, so the children still choose other learning as well as the Tree House which is really great for us as we can build our learning around it. It is very sympathetic to the surroundings.”

- Mr Arnold, St Peters Reception Teacher


Technical Details

  • High pressure 'play grade' timber
  • Polyurethane climbing holds

Associated Documents

St Peter's Treehouse Product Sheet

Guarantees

Please contact us for further information.